Spot-hinta.fi Shelly skriptien esittely

Nämä Shelly-skriptit ovat uskomattoman monipuoliset ominaisuuksiltaan ja niillä voi ohjata Shellystä ja tarpeesta riippuen yhtä tai useampaa relettä.

Skriptien käyttäminen ei vaadi ohjelmointiosaamista, koska skriptit on kommentoitu huolellisesti ja ainoastaan skripteihin merkittyjen parametrien arvoja täytyy muuttaa.

Skriptit suorittavat logiikan kerran tunnissa ja pitävät huolta, että suoritus onnistuu. Ensimmäinen yritys tehdään noin minuutin sisällä tunnin vaihtumisen jälkeen, jotta kuormitus rajapinnassa hieman tasoittuu. Skripteissä on pyritty huomioimaan myös virhetilanteita, mitä Internet-yhteyden katkeamisesta voi seurata ja se miten skriptin kaatumisesta toivutaan täysin automaattisesti.

Skriptit löytyvät GitHubista: https://github.com/Spot-hinta-fi/Shelly

Suositus on kuitenkin käyttää Shellyn ”Library” toiminnallisuutta skriptien lataamiseen. Riittää kun Library toiminnallisuuden oletus URL:n tilalle tämän linkin: http://api.spot-hinta.fi/Shelly/scripts

Skriptien käyttötarkoitukset
Shelly-skriptiKäyttötarkoitus ja taustalla oleva API
Shelly-Minimal_water_heating.jsTämä on erittäin lyhyt, mutta silti monipuolinen skripti, jolla voi ohjata yhtä relettä ja erityisesti skripti on suunniteltu lämminvesivaraajan lämmittämiseen. Toki sitä voi muuhunkin käyttää.

Skriptissä käytetyt rajapinnat:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRank/{rank}/{price}
Shelly-Rank_and_Price_limit.jsTämän skriptin avulla voi ohjata kahta relettä pelkän tämän hetken hinnan mukaan. Tai vaihtoehtoisesti ”Rank”-tiedolla, eli halvimpien tuntien mukaisesti.

Tässä skriptissä on useita parametreja ja niiden selityksiä voi lukea tarkemmin täältä: https://spot-hinta.fi/2023/02/26/rank-and-price-skriptin-parametrien-selitys/

Skriptissä käytetyt rajapinnat:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRanksAndPrice
Shelly-Outdoor_temperature_adjusted_heating.jsTämän skriptin avulla voi ohjata 1-3 relettä mukauttamalla lämmitystuntien määrän ennakoituun ulkolämpötilaan nähden. Tämän rajapinnan parametreja kannattaa käydä testaamassa Swaggerissa, ja sitä kautta hakea sopivat arvot skriptiin.

Skriptissä käytetty rajapinta:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRankDynamic (+ Query-parametrit)
Shelly-Monitoring.jsTämä skripti ei ohjaa Shellyn releitä, vaan skriptin avulla voidaan valvoa, että ylläolevat skriptit ovat toiminnassa.

Lisäksi skriptissä on mahdollisuus uudelleenkäynnistää Shelly, jos Internet-yhteys ei ole toiminnassa. Käytä tässä tarpeeksi suurta parametriarvoa, ettei oikeassa Internet-katkotilanteessa Shelly boottaile jatkuvasti.

Ideat ja bugiraportit voi kertoa sähköpostitse (etusivulla), Githubissa tai Twitterissä:

Jos skriptit ja rajapinnat tuntuvat arvokkailta ja hyödyllisiltä käyttöösi: https://www.buymeacoffee.com/spothintafi