Spot-hinta.fi – Shelly skriptien esittely

Näiden skriptien avulla voit ohjata erilaisia kohteita pörssihintojen mukaisesti. Skriptejä löytyy eritasoiselle vaikeusasteelle, alkaen yhden parametrin syöttämisestä ”pikakoodi”-skriptiin ja päätyen ulkolämpötilaohjattuun lämmitykseen ja monipuoliseen parametrointiin ”Rank and Price” skriptissä.

Skriptien käyttäminen ei vaadi ohjelmointiosaamista, koska skriptit on kommentoitu huolellisesti ja ainoastaan skripteihin merkittyjen parametrien arvoja täytyy muuttaa. Pikakoodi-skripti on suomenkielinen, mutta muuten skriptit ovat englanninkielisiä.

Skriptit suorittavat logiikan kerran tunnissa ja pitävät huolta, että suoritus onnistuu. Ensimmäinen yritys tehdään noin minuutin sisällä tunnin vaihtumisen jälkeen. Skripteissä on huomioitu virhetilanteet, mitä Internet-yhteyden katkeamisesta voi seurata ja se miten skriptin kaatumisesta toivutaan täysin automaattisesti.

Suositus on käyttää Shellyn ”Library” toiminnallisuutta skriptien lataamiseen. Käytä tätä osoitetta Libraryssä: http://api.spot-hinta.fi/Shelly/scripts

Voit myös hakea skriptit suoraan Githubista. Alla olevassa taulukossa on suorat linkit skripteihin Githubissa.

Skriptien käyttötarkoitukset
Shelly-skriptiParametroinnin vaikeusasteKäyttötarkoitus ja taustalla oleva API
Shelly-pikakoodi.jsTodella helppo!Tämä suomenkielinen skripti tarjoaa kaikista yksinkertaisimman pörssiohjaustavan. Skriptiin annetaan vain yksi pikakoodi listalta ja näin skripti tekee halutun ohjauksen.

Täältä löydät sallitut pikakoodit ja voit lukea aiheesta lisää: https://spot-hinta.fi/pikakoodit/
Shelly-Minimal-Heating.jsYksinkertainenTämä on erittäin lyhyt, mutta silti monipuolinen skripti, jolla voi ohjata yhtä relettä ja skripti tarjoaa useampia parametreja kuin pikakoodi-skripti, mutta on silti edellee hyvin yksinkertainen.
Shelly-SmartHeating.jsKeskinkertainenTämä on ulkolämpötilaohjattu skripti. Tällä voi tehdä monipuolisia ohjauksia ulkolämpötilan muutosten mukaisesti. Skriptissä on paljon parametreja, antaen paljon joustoa ohjauksien tekemiseen.

Skriptin tarkempi kuvaus ja parametrien selitykset löytyy täältä:
https://spot-hinta.fi/2023/10/03/smartheating-alykas-ja-monipuolinen-ohjaus/
Shelly-Rank-and-Price.jsKeskinkertainen -haastavaTämän skriptin avulla voi ohjata kahta relettä pelkän tämän hetken hinnan mukaan. Tai vaihtoehtoisesti ”Rank”-tiedolla, eli halvimpien tuntien mukaisesti. Mutta skriptillä voi tehdä myös monen muunlaisia haastavampiakin ohjauksia.

Parametrien tarkempia selityksiä voi lukea tarkemmin täältä: https://spot-hinta.fi/2023/02/26/rank-and-price-skriptin-parametrien-selitys/
Shelly-SmartMonitoring.jsHelppoTällä skriptillä voi raportoida Shellyn releiden tilamuutoksia Spot-hinta.fi pilveen. Pilvessä on web-sivu, jonka kautta tallentua historiatietoa voi selata.

Skriptin toimintoihin kuuluu myös toisten skriptien suorituksen valvonta sekä Internet-yhteyden testaus yhteysongelmien varalta.

Löydät täältä lisää tietoa skriptistä: https://spot-hinta.fi/smartmonitoring/
Shelly-PlusPlugS-StreetLight.jsTodella helppo!
Tämä skripti toimii vain Shelly Plus Plug S -laitteessa. Skriptin avulla saadaan älyplugin LED-valon väri vaihtumaan pörssihinnan mukaisesti.

8 halvinta tuntia on valo vihreällä, 8 keskimmäistä tuntia keltaisella ja 8 kalleinta tuntia punaisella.
Ideat ja bugiraportit voi kertoa sähköpostitse (etusivulla), Githubissa tai Twitterissä