Spot-hinta.fi Shelly skriptien esittely

Nämä Shelly-skriptit ovat uskomattoman monipuoliset ominaisuuksiltaan ja niillä voi ohjata Shellystä ja tarpeesta riippuen 1-4 relettä.

Skriptien käyttäminen ei vaadi ohjelmointiosaamista, koska skriptit on kommentoitu huolellisesti ja ainoastaan skripteihin merkittyjen parametrien arvoja täytyy muuttaa. Skripteissä on huomioitu että osassa Shellyissä on vain yksi rele ja osassa jopa neljä eri relettä. Näiden skriptien avulla kullekkin releelle voidaan määritellä juuri haluttu toiminnallisuus ja omat parametrinsa.

Skriptit suorittavat logiikan kerran tunnissa ja pitävät huolta, että suoritus onnistuu. Ensimmäinen yritys tehdään noin minuutin sisällä tunnin vaihtumisen jälkeen, jotta kuormitus rajapinnassa hieman tasoittuu. Skripteissä on pyritty huomioimaan myös virhetilanteita, mitä Internet-yhteyden katkeamisesta voi seurata ja se miten skriptin kaatumisesta toivutaan täysin automaattisesti.

Monitoring skripti kannattaa asentaa myös: se seuraa, että pörssiohjauskripti on käynnissä ja käynnistää sen jos ei. Skriptit toimivat ilmankin tätä, mutta tällä voi antaa lisävarmuutta suoritukseen.

Skriptit löytyvät GitHubista: https://github.com/Spot-hinta-fi/Shelly

Suositus on kuitenkin käyttää Shellyn ”Library” toiminnallisuutta skriptien lataamiseen. Riittää kun Library toiminnallisuuden oletus URL:n tilalle tämän linkin: http://api.spot-hinta.fi/Shelly/library

Skriptien käyttötarkoitukset
Shelly-skriptiKäyttötarkoitus ja taustalla oleva API
Shelly-Minimal_water_heating.jsTämä on erittäin lyhyt, mutta silti monipuolinen skripti, jolla voi ohjata yhtä relettä ja erityisesti skripti on suunniteltu lämminvesivaraajan lämmittämiseen. Toki sitä voi muuhunkin käyttää.

Skriptissä käytetyt rajapinnat:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRank/{rank}/{price}
Shelly-Minimal_water_heating_night.jsTämä skripti hakee automaattisesti Suomen yösiirtoaikataulun mukaisesti halvimmat tunnit pelkästään yöajalta 22:00 – 07:00. Helpoin skripti varaajan lämmittämiseen yöaikana.

Skriptissä käytetyt rajapinnat:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRankNight/{rank}
Shelly-Rank_and_Price_limit.jsTämän skriptin avulla voi ohjata 2 + 2 relettä pelkän tämän hetken hinnan mukaan. Tai vaihtoehtoisesti ”Rank”-tiedolla, eli halvimpien tuntien mukaisesti.

Skriptissä käytetyt rajapinnat:
https://api.spot-hinta.fi/JustNow/{price}
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRank/{rank}/{price}
Shelly-Outdoor_temperature_adjusted_heating.jsTämän skriptin avulla voi ohjata 1-3 relettä mukauttamalla lämmitystuntien määrän ennakoituun ulkolämpötilaan nähden. Tämän rajapinnan parametreja kannattaa käydä testaamassa Swaggerissa, ja sitä kautta hakea sopivat arvot skriptiin.

Skriptissä käytetty rajapinta:
https://api.spot-hinta.fi/JustNowRankDynamic (+ Query-parametrit)
Shelly-Monitoring.jsTämä skripti ei ohjaa Shellyn releitä, vaan skriptin avulla voidaan valvoa, että ylläolevat skriptit ovat toiminnassa.

Lisäksi skriptissä on mahdollisuus uudelleenkäynnistää Shelly, jos Internet-yhteys ei ole toiminnassa. Käytä tässä tarpeeksi suurta parametriarvoa, ettei oikeassa Internet-katkotilanteessa Shelly boottaile jatkuvasti.

Jos skripteistä löytyy bugeja/ongelmia tai sinulla on kehitysideoita, sähköpostiosoite löytyy etusivulta tai yhteyttä voi ottaa myös Twitterin kautta: https://twitter.com/Spot_hinta_fi

Jos skriptit ja rajapinnat tuntuvat arvokkailta ja hyödyllisiltä käyttöösi. Muistathan tämänkin puolen… https://www.buymeacoffee.com/spothintafi