SmartMonitoring

Spot-hinta.fi -palvelun ”monitorointi”-skripti on uudistunut täysin ja kantaa nyt nimeä ”SmartMonitoring”. Kyseessä ei ole enää pelkästään Shellyssä pyörivä skripti, vaan kokonaisuuteen liittyy myös yksinkertainen web-sivu, jolle tallentuu relemuutokset Shellyssä. Tälle sivulle voidaan yhdistää useiden eri Shellyjen raportointi, mikä helpottaa sen seuraamista, että shellyt toimivat suunnitellusti.

Historiatieto näkyy 180 päivän ajalta ja korkeintaan 1000 viimeisintä ohjaustapahtumaa.

Skriptin asentaminen

HUOM!! Skripti tulee asentaa Shelly-kirjaston kautta, koska sen kautta haettuna skriptille luodaan automaattisesti yksilöllinen avain, mitä käytetään raporttien lähettämiseen palvelimelle, sekä myöskin raportointisivun avaamisen.

Kirjaston osoite on: https://api.spot-hinta.fi/shelly/scripts

SmartMonitoring skriptin toiminnot

Skriptillä on kolme päätoimintoa:

  • Releiden tilatietojen keruu ja muutosten tallennus Spot-hinta.fi -palvelimelle
  • Internet-yhteyden valvonta ja Shellyn mahdollinen uudelleenkäynnistys, jos Internet-yhteys ei palaudu määriteltyyn aikaan
  • Shellyn skriptien valvonta ja uudelleenkäynnistys tarvittaessa

Web-sivusto

Kun avaat scriptissä olevan linkin selaimella, pääset SmartMonitoring sivulle joka näyttää juuri sinun avaimellesi rekisteröityjen tapahtumien listauksen. Listauksessa näkyy kaikkien niiden Shellyjen tapahtumat, jotka käyttävät samaa avainta.

Voit hakua käyttämällä suodattaa listaa, esimerkiksi hakemalla releen nimellä tai Shellyn nimellä. Listalla näytetään 1000 viimeisintä tapahtumaa. Jokaiseen tapahtumaan on myös tallennettu se, että minkä hintainen tunti oli kytkennän hetkellä voimassa ja mikä tunnin suhdeluku (”rank”) oli päivänsisäisesti. Rank 1 == halvin tunti, Rank 24 == kallein tunti.