Shelly

Shelly-releiden Spot-hinta.fi -skripteillä voi tehdä älykkäitä ohjauksia pörssihintojen perusteella. Skripteillä voi ohjata yhtä tai useampaa relettä ja jokaista niistä aivan omilla säännöillään.

Kaikista helpoin tapa asentaa skriptit Shellyssä on asennus ”Library” toiminnon avulla. Muistathan päivittää Shellyn ”firmwaren” aina ensiksi. Sen jälkeen ”Scripts” osiossa olevaan ”Libraryyn” voi vaihtaa tämän osoitteen: http://api.spot-hinta.fi/Shelly/scripts

Spot-hinta.fi skriptien suomenkielinen esittely löytyy täältä: http://spot-hinta.fi/shelly-skriptien-esittely/

Täältä löydät aivan aloittelijalle lyhyen oppaan miten saat pörssiohjauksen uuteen Shellyyn: https://spot-hinta.fi/shelly-ohjeita-aloittelijalle/

Teknisiä ohjeita Shellyn releitä harkitsevalle

Jos suunnittelet Shellyn asentamista esimerkiksi lämmityksen tai lämminvesivaraajan ohjaamiseen pörssihinnalla, huomioi että Shellyllä kannattaa aina ohjata kontaktorin kautta lämmitystä. Hyväksi osoittautunut kontaktori on esimerkiksi HAGER ETC325S. Kontaktorin uusinta on suositeltavaa, varmistaakseen Shellyn häiriöttömän toiminnan.

Osta pörssiohjaukseen aina Shelly Pro-sarjan laite. Älä osta ns. ”PM”-mallin Shellyjä, koska ne ovat osoittautuneet herkemmiksi esim. häiriöille sähköverkossa. Erittäin hyvä valinta on syksyllä-2023 julkistettu Shelly Pro EM-50. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Shelly Pro 1, 2 ja 3.