Shelly-skriptien asennusohje

Shellyn asennus

Shelly pitää liittää lähiverkkoon, joko WIFI-yhteydellä (vain 2,4GHz wifi tuettu) tai Pro-mallien ethernet-yhteyden kautta. Tämä onnistuu helposti Shelly Smart Control -mobiilisovelluksella, mikä löytyy Google Play/Apple AppStore kaupoista.

Kun Shelly on liitetty Internet-verkkoon, on aika avata Shellyn oma käyttöliittymä IP-osoitteella tavallisen tietokoneen selaimella. Shellyssä siis itsessään on sisäänrakennettu käyttöliittymä, eikä tätä kannata sekoittaa Shellyn pilvipalveluun. IP osoitteen löytää esimerkiksi Shelly mobiilisovelluksen kautta, kun katsot verkkoon liitetyn releen tietoja.

Pörssiohjausskriptien asennus

Tutustu ensin Shellyn asetuksiin ja voit esimerkiksi nimetä releen (tai releet), kuten alla olevassa kuvassa on tehty. Kuvassa on releen nimeksi annettu ”Lämminvesivaraaja”. Muista myös käydä päivittämässä laitteen FIRMWARE, eli laiteohjelmisto. Version tulee olla vähintään 1.0.3 Spot-hinta.fi skriptien käyttämiseksi.

Mene (1.) ”Scripts” osuuteen ja valitse sieltä toiminto (2.) ”Library” ja lopuksi (3.) Configure URL. , jolla asetat kirjaston uudeksi osoitteeksi osoitteen: https://api.spot-hinta.fi/Shelly/scripts

Näkymä kirjastoon on sen jälkeen tämän näköinen:

Huom! Jos et halua käyttää tätä kirjasto-toimintoa, voit hakea skriptit käsin täältä: https://github.com/Spot-hinta-fi/Shelly

Valitse kirjastosta skripti ”Minimal heating script”, joka soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi lämminvesivaraajan lämmittämiseen tai muuhun kohteeseen, jossa haluat kytkeä releen pörssihinnan ollessa riittävän halpa tai haluttuna määränä vuorokauden halvimpia tunteja.

Kun skripti on tuotu, se oletuksena lämmittää 4 halvinta tuntia vuorokaudesta TAI jos hinta on nolla tai alle. Jos tämä asetus riittää, ei skriptiin tarvitse koskea, vaan riittää kun painat ”Save” ja sen jälkeen ”Start”. Näin ohjaus käynnistyy ja ruudun alareunaan alkaa tulostumaan tietoa mitä skripti tekee (jos teksti ei näy, ota ”debug” tila käyttöön”).

ONNEKSI OLKOON!

Nyt sinulla on älykäs ja täysin automaattinen pörssihintaohjaus. Eihän ollut vaikeaa?